Wat is Scouting?

Scouting één van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie in Nederland en de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd! Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scouting wereldwijd bestaat al sinds 1 augustus 1907, het eerste kamp werd gehouden op Brownsea Island. Dit kamp werd georaniseerd door Robert Baden-Powell. Scouting voor jongens begon in Nederland in de zomer van 1910, toen in enkele steden de eerste scoutinggroepen ontstonden. Tijdens de oorlog werd Scouting in Nederland verboden. Na de oorlog, in 1946, werd Scouting IJsselgroep opgericht! Geïnteresseerd in onze geschiedenis? Bekijk dan de geschiedenis van Scouting IJsselgroep.

Ontdek Scouting

Wat is Scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van SCOUTS:

• Samen Dit element staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.
  • Code Dit element staat voor de normen en waarden (de ’spelregels’), de ceremoniën en het fundament van Scouting.
  • Outdoor Dit element staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.
  • Uitdaging Dit element staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.
  • Team Dit element staat voor het samenwerken in een team (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.
  • Spel Staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan (zoals , de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).